Koulutetut hammashoidon ammattilaiset suhtautuvat pelkoon vakavasti ja lieventävät pelkoa asiantuntevasti. Kun varaat aikaa meille, kerro meille pelostasi. Näin voimme ottaa asian huomioon heti alkumetreillä.

Myös hammashoito nukutuksessa onnistuu avullamme turvallisesti

Vaativassa toimenpiteessä ja kovassa hammaslääkäripelossa turvautuminen nukuttamiseen on järkevää. Toisinaan toimenpiteeseen riittää vahvempi puudute, eli sedaatio, joka annetaan suonensisäisesti.

Hammashoito nukutuksessa ja pelkopotilaat

Jännittääkö hammashoito? Meiltä saat turvallista ja tukevaa hammaslääkäripalvelua Salossa

Kärsitkö hammaslääkäripelosta? Hammaslääkäripelko on erittäin yleinen vaiva, joidenkin tutkimusten mukaan siitä kärsii jopa puolet suomalaisista. Mitä vakavammaksi hampaiden tila heikkenee, sitä korkeammaksi kynnys ottaa yhteyttä hammashoitolaan saattaa kasvaa. Myös toimenpiteiden vaativuus kasvaa hampaiden kunnon heiketessä. Kun pelko kasvaa ja hoitoon hakeutuminen viivästyy, kannattaa pysähtyä ja hakea apua pelkotilaansa. Länsirannan hammaslääkärit Salossa toimii vaativien toimenpiteiden ammattilaisena sekä pelkopotilaiden tukena.

Hammashoito nukutuksessa ja rentoutuksessa

Nukutus on hyvä tapa suorittaa hoito hammaslääkäripelokkaan, erityisen herkkänieluisen, sekä lapsen ollessa hoidettavana. Luonnollisesti tämä on välttämätöntä myös laajamittaisten hoitojen ja leikkausten suorittamiseksi. Nukutus vaatii erityistä ammattitaitoa, joten se tehdään anestesialääkärin toimesta.

Nukutushoito, vaikka vaatiikin erityisiä anestesialääkärin toimenpiteitä, on usein jopa helpompi muun muassa siltä osin, että tällöin on jälkisärkyä ja huonovointisuutta usein jopa normaalia vähemmän.

Usein kuitenkin hoidoksi riittää kuitenkin lääkkeellä suoritettu rentoutus. Tämän moni kokee miellyttäväksi, sillä se poistaa pääosin kivun ja pelon. Lääkkeet saavat potilaan uneliaaksi, mutta hän on hereillä kuitenkin toimenpiteen ajan. Saattaa olla ettei potilas muista enää suoritettuja toimenpiteitä hoidon jälkeen, vaikka niitä olisi valvetilassa seurannutkin. Lievemmässä muodossa rentoutus voidaan toteuttaa tablettien avulla (vaikuttavana aineena bentsodiatsepiini). Kuitenkin voimakkaamman rauhoituksen ja kivunpoiston ollessa tarpeen, voidaan lääke antaa suonensisäisesti. Lääkerentoutuksen voi suorittaa myös hammaslääkäri jolla ei ole anestesialääkärin koulutusta.

Yhteydenottolomake

Onko sinulla kysyttävää palveluistamme tai haluatko antaa palautetta? Lähetä viestisi, palaamme asiaan mahdollisimman pian.