Hammasimplantti

Puuttuvat hampaat voidaan tänä päivänä korvata implantilla, jopa niin että täysin hampaattomaan leukaan ei välttämättä tarvita enää kokoproteesia, vaan se voidaan korvata implanttisillalla. Tästä voi olla hyötyä myös proteesin ohessa, sillä se on neppareilla kiinnitettävissä implanttijuuriin erityisen vankasti. Diabetes, tupakkariippuvuus, sekä leukaluun vähäisyys voivat olla esteenä tämän hoidon aloittamiselle ja eritoten sen onnistumiselle. Luuta on kuitenkin mahdollista leikkaamalla lisätä, joka parantaa huomattavasti hoidon onnistumismahdollisuutta.

Hammasimplantit, irtoproteesit, kruunut ja sillat Salossa

Länsirannan hammaslääkärit Salossa ovat hammasimplanttien, irtoproteesien, hammaskruunujen ja hammassiltojen ammattilaisia. Varaa aika osaavalle hammaslääkärille ja laitata hampaasi kuntoon kestävästi ja hellävaraisesti.

Hammasimplantit / Proteettinen hoito Salossa

Mietityttääkö hammasimplanttien laitto? Entä mitä ovat irtoproteesit, hammaskruunut ja hammassillat? Mikä olisi paras vaihtoehto tilanteeseen? Älä turhaan pohdiskele yksinäsi vaan Länsirannan hammaslääkärit Salossa valitsevat juuri Sinun tilanteeseesi sopivimman vaihtoehdon. Näin lopputuloksesta saadaan mahdollisimman kestävä ja miellyttävä.

Proteettinen hoito

Irtoproteesi

Väliaikaisin tapa korvata hampaita, on irtoproteesi. Pahimmissa tapauksissa, siis kaikkien hampaiden puuttuessa, käytetään akrylirunkoisia levyosaproteeseja. Metallirunkoiset rankaproteesit ovat omiin hampaisiin, tai pinteiden avulla myös kruunuihin, tuettuja. Lisäksi voidaan istutetun implantin eli keinojuuren varassa rakentaa irrotettavia proteeseja, sekä myös kruunuja ja siltoja

Kruunu

Myös hammaskruunua käytetään vahingoittuneen hampaan terän korvaamiseen. Mikäli hampaan ydin on ehtinyt kuolla, on kruunu mahdollista liittää nastaa käyttäen hampaan juurihoidon saaneeseen juurikanavaan. Mikäli taas hampaan ydin on yhä elävä, voidaan kruunu tehdä pilariksi hiomisprosessin läpikäyneen hampaan päälle. Hammaskruunuja voidaan yhdistää toisiinsa, jota kutsutaan siltaproteesiksi.

Silta

Siltaproteesi on lopullinen ja alkuperäiset hampaat korvaava ratkaisu siinä mielessä ettei sitä enää voida irrottaa. Se voidaan tehdä väriltaan hampaita vastaavaksi, jolloin jalometallista valmistettu runko päällystetään posliinilla. Purupinnaltaan se on kultaa tai luonnollista hammaskiillettä kovempaa. Purenta onkin yleensä määräävä tekijä valittaessa vaihtoehtojen välillä. Siltaproteesi on ajankohtainen mikäli yksi tai useampia hampaita puuttuu, jolloin uupuvien hampaiden kohdalle muotoillaan hampaan kaltaiset väliosat ja tämän kummallakin puolella oleviin hampaisiin suoritetaan kruunutus. Yhden hampaan puuttuessa valmistetaan kolmen hampaan silta. Toisin sanoen tällöin jäljennetään hampaisto jäljennösaineella ja hiotaan sen jättämän aukon kummallakin puolella sijaitsevat hampaat tukipilareiksi. Muotin perusteella tuottaa hammaslaboratorio tukihampaisiin tehdyistä kruunuista ja väliosasta sillan tuhoutuneen hampaan korvaamiseksi. Mikäli tilanne on vielä huonompi, eli hampaita puuttuu enemmän, voidaan nämä korvata useammalla tukihampaalla. Näiden lukumäärään ja näihin liitettyihin tukihampaisiin perustuukin sillan hinta. Silta kuitenkin on oikein rakennettuna erittäin kestävä, ainakin niin kauan kuin sen tukihampaat säilyttävät terveytensä. Puhtaus on tässäkin ensiarvoisen tärkeää.

Yhteydenottolomake

Onko sinulla kysyttävää palveluistamme tai haluatko antaa palautetta? Lähetä viestisi, palaamme asiaan mahdollisimman pian.